torstai 23. lokakuuta 2014

Tilasuunnittelunjakso

Perhe tilava on löytänyt tiensä Saloon ja bongannut Tupurista muutaman tontin jolle olisi mukava rakentaa. Päätösten teko ei kuitenkaan ole perheen vahvimpia puolia ja siksi he ovat pyytäneet avukseen ketkäs muut kuin Salon suunnitteluassarit! Innokkaat assarimme ovat jakaneet tontit keskenään ja ryhtyneet tuumasta toimeen eli suunnittelemaan unelmien taloa 5-henkiselle perheelle. Pikimmittä puheitta esitelläänpä perhe Tilava!


  • Isoäiti Hilma - Perheen äidin, Ilonan äiti, joka asuu perheen kanssa. Hilmalle ei mikä tahansa koppi kelpaa vaan huoneen yhteydessä täytyy olla oma wc, suihku ja vaatehuone.
  • Äiti Ilona - Desperate housewife, joka elää nuoruusvuosiensa kauneuskilpailuita uudelleen perheen koiran Turren kautta. Kotona ollessaan Ilona viihtyy keittiössä ja puuhailee kotitöiden parissa.
  • Turre - Karvainen adhd-tapaus, joka on koko perheen lemmikki.
  • Isä Tarmo - Rasva letin omistava perheen isä, joka haaveilee olevansa Elvis ja viettää vapaa-aikaansa golfviheriöllä tai perinteisesti sohvalla autourheilua seuraten.
  • Tytär Amalia – Vauhdikas tenava, joka kokee yhteen kuuluvuutta perheen Turre-koiran kanssa yhdistävän adhd-diagnoosin takia.
  • Poika Samuli – Murrosiän myrkyissä seilaava nörtti, joka on kiinnostunut erityisesti luonnontieteistä muttei juuri muusta.

Reippaat assarit ovat siis suunnitelleet talon perheelle juurikin perheen toiveiden mukaisesti. Alusta asti itse suunniteltu talo on toteutettu ArchiCadilla ja ohjeina ovat toimineet Salon kaupungin kaavamääräykset, tontin olosuhteet ja ilmansuunnat. Talosta tulee tehdä myös tilaohjelma sekä keittiöstä että kodinhoitohuoneesta huonekortit.  

Ensin tutustuttiin tontteihin ja niiden olosuhteisiin.


                     
                               Kun tontit oli jaettu ruvettiin suunnittelemaan ja tekemään käsivaraisia luonnoksia.

Kun luonnokset oli hyväksytetty perheen valtuuttamalla rakennusvalvojalla eli opettajallamme Tiinalla, alkoi työ ArchiCadilla. Jos ongelmia ilmeni kutsuttiin rakennusvalvonta hätiin J