torstai 30. lokakuuta 2014

Konepuolen juttuja

SA13 ja SA12 konepuolen opiskelijoiden kuulumisia toiselta jaksolta...


Toisella jaksolla olemme mallintaneet erilaisia osia ja kokoonpanoja, sekä tehneet piirustuksia ja animaatioita. Osa on käyttänyt Inventoria ja osa SolidWorsia. Myös AutoCADia on hieman tarvittu.Yllä vasemmalla AutoCAD:lla tehty piirustus, joka on tehty tarkoituksena tarkastaa, puuttuuko vieressä olevasta Inventorilla tehdystä piirustuksesta mittoja. Varma, mutta hidas tapa tarkistaa piirustus.
Tässä taas SolidWorks:lla tehty, vielä keskeneräinen kokoonpano. Helppo homma, jos tietäisi, mihin mikäkin osa kuuluu... Todella yksityiskohtaisesti mallinnettu tarratulostin, joka myös pyöri avoimien ovien päivänä ruudulla kävijöiden katseltavana.

Alla olevassa kuvassa matorataskotelo, joka oli melko haastava mallintaa. Siitä myös animaatio.Kalustepyörä
Tässä siis SA13:n kuulumisia. Mitä sitten SA12 on tehnyt?Ajosimulaattori projektia!


Aloitimme viime vuonna simulaattori projektin. Syksyn aikana olemme tehneet simulaattoriin runkoon ja muotoiluun muutamia muutoksia. Elektroniikan sijoittelu on ollut paljon mietinnässä sekä siihen liittyvät tekniset suunnittelu ratkaisut. 
Simulaattorin siirtämisestä tuotantovaiheeseen ei ole vielä varmistusta, mutta materiaalia siihen on kuitenkin hankittu. Konsepti on melko lailla valmis, vielä mietitään mahdollisia visuaalisia muutoksia ilmeeseen ja mainoksien sijoitteluun. 
Projekti on työstetty satunnaisissa työjaksoissa mutta edennyt kuitenkin melko vauhdikkaasti.Tästä se lähtee...
Tällainen siitä tulee
Muita projekteja
Kuten olettekin jo kenties huomanneet, suunnitteluassistentit osaavat vaikka ja mitä!